Bert Longin wil seizoen op een positieve noot afsluiten

20.10.2016

Dit weekend staat in het Portugese Estoril de zesde en laatste manche van de European Le Mans Series 2016 op het programma. Bert Longin verschijnt opnieuw aan de start met de Ligier JS LMP3 van het Zwitserse Race Performance, maar krijgt in de persoon van de Zwitser Niki Leutwiler een nieuwe en ervaren teammaat. Voldoende om Longin hoopvol te stemmen.

Er hoeven geen doekjes om gewonden te worden: de Belgische manche van de ELMS werd een tegenvaller voor Bert Longin. Motorpech maakte veel te vroeg een einde aan zijn race. Reden genoeg om bij Race Performance de koppen bij elkaar te steken en voor de laatste race van het seizoen met een schone lei te beginnen.

“De wagen is uiteraard helemaal hersteld”, licht Longin toe. “Met een nieuwe krachtbron, inderdaad. Maar de belangrijkste wijziging gebeurt achter het stuur. Zoals iedereen wel weet is de Bronze-rijder in LMP3 van groot belang. Hij moet immers twee van de vier stints afwerken. Met Niki Leutwiler hebben we nu een integere en betrouwbare kerel in de rangen, die bovendien nog aan een stuur kan draaien ook.”

Een blik op het palmares van de Zwitser staaft Longins woorden. De 55-jarige uit Zürich is een klassewinnaar in de 24 Uur van Spa, nam meerdere keren de start in de 24 Uur van Le Mans en is regerend kampioen in de Asian Le Mans Series. Hij wordt beschouwd als één van de betere Bronze-rijders in het prototype-wereldje.

“Ik wil me aan geen voorspellingen meer wagen, maar ik ben optimistisch”, aldus Longin. “We zouden het seizoen op een positieve noot moeten kunnen eindigen. Niet dat het eenvoudig wordt, want Estoril is geen eenvoudig baantje. Ik heb er al twee keer gereden, maar dat is ondertussen al bijna vijftien jaar geleden. Toen deelde ik in de FIA GT een Porsche met mijn huidige PK Carsport-collega Gabriele Gardel. Veel gelachen toen, en we reden ook een paar mooie resultaten bijeen. Ik hoop dat zich dat dit weekend allebei herhaalt.”

De afsluitende wedstrijd van de European Le Mans Series 2016 begint zondag om 13u30 plaatselijke tijd en is live te volgen op de officiële website van het kampioenschap.
blfanclub