Bert Lonign en Jean-Marie Pfaff steunen woestijnrally.

23.01.2009

HEVERLEE, 20 november 2008 – Voor het eerst in de geschiedenis van de 4L Trophy nemen twee Leuvense studenten deel aan deze woestijnrally die meer dan 1000 studenten van Parijs naar Marrakech zal brengen. Op zaterdag 29 november komt JEAN-MARIE PFAFF Team M&M ondersteunen tijdens een promotieactie in de Leuvense binnenstad. Op woensdag 3 december volgt nog een Tupperware-avond ten voordele van dit project.

Binnenkort staan twee promotieactiviteiten op het programma van Team M&M. Op zaterdag 29 november zal Team M&M van 12u tot 16u een gratis lift aanbieden in de Leuvense binnenstad met hun Renault 4. Het vertrekpunt zal op het Martelarenplein zijn (aan het station), waar tevens een promotiestand zal staan met muziek, foto’s, flyers en lekkere Marokkaanse muntthee. Bovendien zal er een VIP-taxiservice plaatsvinden van 14u tot 15u waarbij Jean-Marie Pfaff ( de énige echte) taxichauffeur zal zijn.

Vervolgens vindt er een benefietavond plaats op woensdagavond 3 december op tennisclub Stade Leuven (aan de Naamsepoort in Heverlee). Vanaf 19u30 is iedereen welkom voor een TUPPERWARE-avond. Er is meer dan voldoende plaats om te parkeren, en een lekkere aperitief zal worden aangeboden. De winst zal rechtstreeks naar het project gaan.

De 4L Trophy is het grootste humanitaire en sportieve studentenevenement in Europa en erg populair bij onze zuiderburen. Matthias Lefèvre was het afgelopen jaar op Erasmus in Rennes (Frankrijk) en heeft zo kennis gemaakt met dit project. In februari 2009 zal de 12de editie van start gaan. Het principe is eenvoudig: alle deelnemers rijden van Parijs naar Marrakech met een oude Renault 4. Bovendien neemt elke auto verplicht 50kg schoolspullen mee voor het goede doel. De uiteindelijke winnaar is diegene die de finish bereikt met het minst aantal afgelegde kilometers, het is dus geen snelheidswedstrijd. Een goed oriëntatievermogen en behendigheid om het moeilijke parcours te trotseren zijn dus een must. Michael Cerulus, student rechten aan de KULeuven, legt uit wat hem inspireert om hieraan deel te nemen: “Ik wil de uitdaging aangaan om dit internationale en humanitaire project waar te maken. Bovendien voel ik me aangetrokken door de eindeloze Sahara-woestijn.” Hij vormt een team met zijn boezemvriend Matthias Lefèvre, student bedrijfsmanagement-marketing aan de KHLeuven.

Solidariteit en vrijgevigheid
De belangrijkste kenmerken van de 4L Trophy zijn solidariteit en vrijgevigheid. Elke wagen moet minimaal 50kg aan school- en sportgerief meenemen. De 4L Trophy werkt samen met “Les Enfants du Désert”, een organisatie die zich inzet voor de scholing van woestijnkinderen. In 2008 werd ongeveer 58 ton verzameld, waardoor 3.000 kinderen de kans kregen om naar school te gaan. Bert Longin steunt dit avontuurlijke en originele project ten volle. “Jonge studenten die een dergelijk project willen ondernemen en die zich bovendien nog willen inzetten voor het goede doel”, waarom zou ik dit niet steunen?” vertelt hij ons. Bert Longin zal proberen team M&M optimaal klaar te stomen voor dit unieke project.

Voor vragen en foto’s kunt u terecht bij Matthias Lefèvre op het nummer 0474/72.47.15 of via e-mail op het adres lefevrematthias@hotmail.com. Op onze website www.woestijnrally.be kan u ook altijd bijkomende informatie vinden.
blfanclub