ELEVEN SPORTS 24 HOURS OF ZOLDER: Anthony Kumpen, Bert Longin, Stienes Longin en Frank Beliën strandden in de ochtenduren

23.08.2017

CIRCUIT-ZOLDER. De ELEVEN SPORTS 24 HOURS OF ZOLDER zijn een loodzware race die niet wordt gewonnen op haast en spoed. Dat is een veel gehoorde uitleg bij veel specialisten over de uithoudingsrace in het hartje van Midden-Limburg. Echter ook een doordachte, pure uithoudingsstrategie loont niet altijd. Het kwartet Anthony Kumpen, Bert Longin, Stienes Longin en Frank Beliën kan daar na deze editie van de Limburgse klassieker over meespreken. Na een zeer strakke race, waarin geen seconde werd verloren liet de aandrijving tussen motor en versnellingsbak het afweten en de race was bij het ochtendgloren afgelopen. Geen zevende zege dus voor Anthony Kumpen, die nog een jaar zal moeten wachten om alleen recordhouder van zijn thuisrace te worden.

De afspraken binnen het team van PK Carsport waren duidelijk: alle trainingen en kwalificaties stonden in het teken van de race. Enkel de wedstrijd was van tel en de prijzen zouden aan de meet worden uitgedeeld.

Stienes Longin: “We moeten eerlijk zijn, wij hadden niet dezelfde ervaring met deze nieuwste generatie Porsche 911 als sommige van onze concurrenten. Er lag dus heel wat werk op ons te wachten en dat werk hebben we stap voor stap aangepakt en afgewerkt. Onze chrono’s tijdens de kwalificaties waren enkel van tel met het oog op het ritme dat we tijdens de race zouden aanhouden. Alles verliep naar wens en donderdagavond kwamen we uit op een plek in de buurt van de top-10, voldoende om de race in prima omstandigheden aan te vatten.” De wedstrijd kon eigenlijk in één enkele zin worden samengevat: foutloos parcours tot de mechaniek het begaf.

Anthony Kumpen: “Wel ga naar de auto kijken, daar is geen schram aan! Die 911 liep zoals een klok en wij kwamen feilloos door alle moeilijkheden, van de start over de regenbuien tot de lange nacht. Nergens lieten we ook maar een steek liggen en we schoven plaats na plaats op naar de top 5. Eens we daarin hadden postgevat, wisten we dat nog alles mogelijk was, want om 8 uur ’s morgens moet er nog eens 8 uur gereden worden. Je weet dat de concurrentie een probleem kan krijgen, maar ook je eigen wagen is niet immuun voor een euvel en dat stelden wij dus vast even later. Stienes stuurde de auto de box in met een mechanisch euvel, we probeerden nog wel even, maar begrepen heel snel dat verder doen geen optie was. Deze editie 2017 van de wedstrijd was voor ons over.”

Frank Beliën: “Jammer voor het team, dat een enorme inspanning leverde met een auto die we zeker niet 100% kenden. Iedereen, ook de partners van het team zijn diep gegaan om sterk te presteren en een topprestatie neer te zetten, maar het heeft niet mogen zijn.”

Bert Longin: “Ik heb ondertussen heel wat 24-uursraces gereden en ik denk dat ik ondertussen wel weet dat zo’n wedstrijd iets heel anders is dan een kortere proef. Ik had uiteraard ook liever op het podium gestaan en de GT-categorie gewonnen, maar het is anders uitgedraaid. Jammer, maar ook dat is autosport.” 
blfanclub