HOE WAS 2017 VOOR… BERT LONGIN?

24.11.2017

Wat vind je van je seizoen 2017?

“Het was een heel fijn seizoen, met veel wedstrijden en ik heb ook echt genoten. Ik beleef de autosport op een andere manier nu en eigenlijk is het zuivere plezier misschien wel meer aanwezig dan voorheen. Natuurlijk had ik graag bijvoorbeeld de 24 Uur van Zolder gewonnen, maar sport is en blijft sport, soms win je en soms verlies je.”

Wat was je mooiste prestatie?

“Mijn hoogtepunten waren zonder meer mijn eerste zege samen met mijn zoon Stienes, in de opener van het Belcar-seizoen in Spa. Maar ook de 25-uurswedstrijd van de VW Fun Cup met Tom Boonen, Ruben van Gucht en Anthony Kumpen, was een prachtige ervaring, net als mijn derde plek op het WK voor zonnewagens in Australië. Het zijn zeer uiteenlopende zaken, maar allemaal draag ik ze mee als mooie herinneringen.”

En 2018?

“Ik ga weer Belcar rijden, mogelijk met Stienes en verder mijn zoon ondersteunen, want hij heeft na zijn prachtige titel van rookie in de Nascar Elite 1 nog meer ambities. Verder wil ik weer wat one shots doen, die tegelijkertijd leuk en professioneel zijn. In ieder geval, jullie zijn nog niet van met verlost (lacht)…”
blfanclub