Trainen in het tussenseizoen.

11.02.2009

Het duurt wel nog even voor de belangrijkste competities op circuit starten, maar dat neemt niet weg dat de piloten in het tussenseizoen naast hun programma ook aan hun conditie werken. Zo ook Bert Longin. Longin werkt in Leuven een trainingsprogramma af opgesteld door Reinout Van Schuylenbergh.

“ Iedere atleet is anders maar in het geval van Bert Longin is hij echt wel een buitenbeentje. Longin combineert topsport met de zakenwereld en dat is een niet voor de hand liggende combinatie. Als coach moet je dan ook bepaalde keuzes maken. Voor Bert heb ik drie basisdoelstellingen ” aldus Reinout Van Schuylenbergh.

Die doelstellingen zijn :
- Werken aan de basis uithouding.
- Flexibiliteit en coördinatie.
- Kracht.

“ In de hypoxiekamer aan de KU Leuven werken we aan uithouding. Je kan in zo’n kamer de temperatuur simuleren zoals dat gedaan werd voor de atleten die naar Peking gingen. Dat deden we vorig jaar in deze kamer en het resultaat is dat Bert goed presteert bij hoge temperaturen in de cockpit. Dit jaar pakken we het anders aan en werken we op uithouding. Je kan in zo’n kamer ook de hoogte simuleren. Sporten op een hoogte van 3000 m is helemaal anders dan op zeeniveau. Het doel wat we voor ogen hebben is op korte tijd de uithouding proberen te verhogen. Bert Longin is een pionier op dit vlak voor wat betreft de autosport. Ik zoek steeds naar nieuwe trainingsprikkels te om Bert’s conditie optimaal te laten ontwikkelen. ”

Longin zelf is in goede conditie, dat bewijzen de resultaten die hij tijdens zo’n test laat optekenen. “ Nu zijn we bezig met de basis voorbereiding op het nieuwe seizoen. Binnenkort worden de trainingen wedstrijdspecifieker naarmate het seizoen nadert ” besluit Reinout Van Schuylenbergh.
blfanclub