Wereldkampioenschap zonnewagen gaat live

06.10.2017

Wie racepiloot Bert Longin en de 21 KULeuven-studenten van het Punch Powertrain Solar Team live aan het werk wil zien tijdens de Bridgestone World SolarChallenge, hoeft daarvoor niet naar Australië af te zakken. Dankzij een satellietverbinding kan je van thuis uiteen live stream volgen van het wereldkampioenschap zonnewagen met interviews en actievideo’s van de afgelopen racedag.

In de vorige edities van de race was de communicatie met onze fans in België gelimiteerd tot het doorsturen van enkele kleine videoclips en blogs, aldus Thierry Garritsen, woordvoerder van het Punch Powertrain Solar Team. Het doorsturen van deze filmpjes was een zeer tijdrovend proces, dit omdat we vaak tot 150 km moesten rijden totdat we een internet connectie vonden. Dit jaar zochten we een oplossing die ons toelaat om live in contact te zijn met onze volgers in België. Door de liveshow gaan we een stap verder, aangezien we voor de eerste keer vanuit België vragen kunnen beantwoorden. Dankzij een IP-satellietoplossing kunnen we nu online gaan en dagelijks een live stream organiseren op Facebook, onafhankelijk van onze locatie. We kunnen live vragen beantwoorden van onze kijkers en daar bovenop meerdere filmpjes aanbieden om uitgesteld te bekijken. Vaste host van dienst is Thomas Delvaulx,een ex-teamlid die in 2013 deel was van het Punch Powertrain Solar Team. Elke aflevering zullen er twee nieuwe gasten worden uitgenodigd. Bert Longin zelf za ler waarschijnlijk één van zijn, aldus Garritsen.

VRTSandbox zal het Punch Powertrain Solar Teamv oorzien van de nodige multicam technologie voor het maken van een broadcast ‘verslag van de dag’ via Facebook Live en zal hen ondersteunen in media verslaggeving tijdens de voorbereidingen. Newtec, Network Innovations en het Australische Pacific Live Media werken samen om de internet verbinding te voorzien. Er zal een satellietwagen meerijden die elke avond een internet connectie voorziet in de Australische outback.

Je kan de Bridgestone World Solar Challenge volgen vanaf zaterdag 7 oktober tot en met donderdag 12 oktober,elke middag om12u30 op live.solarteam.be en op www.facebook.com/solarteam.be.
blfanclub