BGDC Zolder: 1 bout nekt Longin en Piessens

22.06.2015

Ja hoor, ze hadden er zin in! En nogmaals ja: Stienes Longin en Thomas Piessens waren ook op goede weg. Na een knappe tweede plaats tijdens de kwalificatie lagen ze na een uur aan de leiding in de BGDC- wedstrijd die in Zolder verreden werd in het kader van de Syntix Superprix. Het zag er dus allemaal positief uit, tot een bout van de ophanging het begaf en Stienes Longin net voor het einde van zijn rijbeurt de #163 BMW E46 M3 opzij diende te parkeren om verdere schade te voorkomen...

“Vijf BGDC-weekends, drie maal kenden we pech en werden we tot de opgave gedwongen. Je zou er bijna gek van worden”, opent Stienes Longin. “Zowel voor Thomas als voor mezelf verliep de kwalificatie op vrijdag zoals gewenst. De wagen voldeed dankzij de inspanningen van het LVR-team aan de verwachtingen en we slaagden er dan ook in om een startplaats op de eerste rij te bemachtigen. Aangezien dat in een sterk deelnemersveld niet steeds vanzelfsprekend is konden we dus terugblikken op een geslaagde kwalificatiesessie, die mogelijkheden bood om bij de race een sterk resultaat neer te zetten.”

Longin nam vol vertrouwen de start van de twee uren durende wedstrijd en lag na 1 bocht al aan de leiding. Wat volgde was een nagelbijtende strijd met de BMW van John Rasse, die een vol uur lang zou duren en waarbij de heren elkaar afwisselden aan de kop van het 56 wagens tellende deelnemersveld. “Het was rijden met het mes tussen de tanden, maar met respect voor elkaar. Natuurlijk reden John en ik beiden om te winnen, maar elk duel - en er waren er vele - is zeer fair verlopen. We hebben er zonder enige twijfel dan ook beiden volop van genoten, want zo hoort racen te zijn”, vervolgt Stienes.

Na een uur racen was voor Longin junior de pret er wel af... “Een bout van de ophanging begaf het toen ik aan de leiding reed en noodgedwongen diende ik onze BMW opzij te parkeren. Ik zei het al voor de wedstrijd: het is een korte race, waarin veel kan gewonnen worden, maar waarin we ook veel kunnen verliezen. Helaas is het dat laatste geworden. De kans op een tweede titel is nu wel heel ver af, daar zijn we ons van bewust. Thomas en ik zetten echter alles op alles om de twee resterende wedstrijden zo hoog mogelijk te scoren en wie weet staan we in Spa (4 oktober) of in Zolder (7 november) opnieuw op het hoogste trapje van het podium. Dat is ons doel, want we staan daar namelijk graag...”, knipoogt een schalkse Stienes Longin.