BGDC Zolder: Longin en Piessens hebben er zin in!

18.06.2015

Na twee buitenlandse uitstappen (Dijon en Zandvoort) treden de rijders en de teams van het BGDC-kampioenschap komend weekend opnieuw aan op Belgische bodem. Circuit Zolder vormt het strijdtoneel voor de vierde manche van het kampioenschap, die verreden wordt in het kader van de Syntix Superprix. In Zandvoort was Stienes Longin niet van de partij wegens verplichtingen in de NASCAR Whelen Euro Series, maar in Zolder tekent hij wel degelijk present. En Longin junior heet er zin in, net als zijn teamgenoot Thomas Piessens...

“In Zandvoort liep voor Thomas niet alles gesmeerd en diende hij na een uur wedstrijd helaas de handdoek in de ring te werpen”, blikt Stienes kort terug. “Ondertussen heeft het LVR-Team de #163 BMW E46 M3 weer in optimale vorm gebracht voor de wedstrijd in Zolder. Het is een korte wedstrijd, want we racen slechts 120 minuten. Toch is deze manche zeer belangrijk, want tijdens die 120 minuten kan er veel gewonnen worden, maar er kan ook veel verloren gaan. Aan motivatie om te tonen wat we waard zijn ontbreekt het Thomas en mezelf in elk geval niet.”

Thomas Piessens gaat een druk weekend tegemoet. Naast de wedstrijd voor het BGDC-kampioenschap treedt hij immers ook aan in de tweede manche van de Belcar Trophy. “Onze opdracht in de BGDC-wedstrijd is duidelijk, maar daarom niet eenvoudig: Hoog scoren en het liefst met de zegebloemen naar huis gaan. Maar zoals Stienes al aangaf is de race vrij kort en dat leidt meestal tot een zeer intense strijd, wat het natuurlijk niet eenvoudiger maakt. Daarnaast ben ik samen met Christophe Beliën van de partij in de Belcar Trophy, waar we met de Renault Clio III de race afhaspelen in de klasse Tourism Challenger.”

Nog iemand die een druk weekend tegemoet gaat is Bert Longin, vader en mentor van Stienes. “Zoals algemeen bekend rij ik de Belcar Trophy met een Wolf GB08 die ik deel met Anthony Kumpen en Frank Beliën”, zegt Bert. “Maar ook in de BGDC-wedstrijd sta ik aan de start, met de #281 ex-WTCC BMW 320i die ik deel met Geoffrey Heyninck. Een zeer leuke auto om mee te rijden aangezien zowat alles nog origineel is uit de WTCC-periode. Geoffrey en ik gaan dan ook voor de zege in onze klasse en een zo hoog mogelijke plaats in de algemene klassering.”