Stienes Longin bewijst zijn snelheid in Valencia !

27.04.2015

Na het eerste weekend van het seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series verlaat Stienes Longin het Spaanse Valencia met gemengde gevoelens. Met een tweede plaats en een overwinning in de Rookie Cup was afgelopen zaterdag alvast een geslaagde dag. Maar op zondag liep het fout toen hij in de strijd om de eerste plaats van de baan getikt werd. Na een oersterke inhaalrace werd Stienes Longin alsnog achtste in een race waarin hij normalerwijze opnieuw op het podium had kunnen eindigen...

Nochtans liep het op zaterdag ook niet allemaal van een leien dakje, vooral niet tijdens de kwalificatiesessie. “Ik stootte met de #11 Chevrolet SS van PK Carsport makkelijk door naar de Superpole, maar die sessie duurt amper vijf minuten en ik kwam vast te zitten in het verkeer”, aldus Stienes Longin. Toch realiseerde hij nog een vijfde chrono en dat bood mogelijkheden mits een goede start. “En die had ik ook, ik kwam perfect uit de startblokken en nam onmiddellijk twee plaatsen winst. Na twee inhaalbewegingen lag ik vervolgens in de tweede ronde al aan de leiding. Ik kon zelfs een kloofje uitbouwen, maar maakte toen de fout wijd te gaan in een bocht, waardoor ik diverse seconden verloor en Gianmarco Ercoli makkelijk voorbij kwam. Snel aanpikken was de boodschap en na een spannende slotfase finishte ik tweede, onder de achtervleugel van de winnaar. Een goed resultaat, al had er meer in gezeten...”

De tweede race – afgewerkt op zondagvoormiddag – mocht Stienes Longin aanvangen van op de tweede startrij. Ook nu weer won hij een plaats en een ronde later had hij de leiding in handen, met een fel kampende Gianmarco Ercoli en Philipp Lietz in zijn spoor. In het strijdgewoel op het einde van de vierde ronde liep het fout. “We waren met drie in strijd voor de leidersplaats. Ercoli was me voorbij maar Lietz gaf me een fikse duw en mijn wagen ging rond. Lietz werd daarvoor bestraft, maar mijn race was ondertussen wel naar de haaien. Ik kon nog wel terugkomen tot de achtste plaats, maar meer zat er niet in. Jammer... Het positieve van het NWES-openingsweekend in Valencia is dat ik bewezen heb over de nodige snelheid te beschikken. Dat opent dan weer mogelijkheden voor de races die volgen, te beginnen met de wedstrijden in Venray, die op een ovalcircuit worden afgewerkt op 23 en 24 mei aanstaande”, besluit een nuchtere Stienes Longin, die de gebeurtenissen in Valencia met gemengde gevoelens achter zich laat.