Stienes Longin - De prijzen worden aan de meet uitgedeeld

05.11.2014

Dit weekend wordt er tijdens de Race Promotion Night, de traditionele seizoensafsluiter van Circuit Zolder, ook de laatste wedstrijd van het jaar in het BGDC-kampioenschap verreden. Stienes Longin en Thomas Piessens hebben door hun overwinning tijdens de vorige manche op Spa-Francorchamps opnieuw de leiding in de puntenstand veroverd. Longin en Piessens hebben hierdoor 35 punten meer dan eerste achtervolgers Johan Huygens en Vincent Vandenabeele. Ze hebben dus bij aanvang van de vijf uur durende wedstrijd, de beste papieren om het kampioenschap naar hun toe te trekken, maar blijven nuchter.

“De buit is zeker nog niet binnen, de koers moet nog gereden worden”, aldus Stienes Longin. “Wij hebben natuurlijk het meeste kans, maar het is een wedstrijd van vijf uur. De titel zou wel de kers op de taart zijn na een super seizoen.” Longin en Piessens wonnen dit jaar vier wedstrijden in het kampioenschap.

Longin sluit ten slotte af: “LVR Autosport en FG Motorsport hebben samen met Thomas en mezelf een heel jaar hun best gedaan om dit te realiseren. Nu we zo kortbij zijn, willen we het ook graag binnenhalen. Mijn vermoeden is wel dat Huygens en Vandenabeele de grootste kans hebben om de wedstrijd te winnen. Maar wij gaan er zeker alles aan doen om op en top aan de start te verschijnen.”