Belcar Endurance Championship. Maximaal scoren!

26 september 2018

Belcar Endurance Championship – 5. Spa

“Maximaal scoren”

Dit weekend staat het voorlaatste raceweekend van het Belcar Endurance Championship 2018 op het programma. In het kader van het Racing Festival wordt in Francorchamps een race over drie uur afgewerkt. Voor Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin een uitgelezen kans om hun klasseoverwinning van eerder dit seizoen nog eens te herhalen.


Even terug naar begin juni, voor de tweede meeting van het Belcar Endurance Championship 2018. Na een moeilijke seizoensopener tijdens het New Race Festival sloegen Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin in het kader van de Spa Euro Race-meeting meteen hard terug: in Klasse 1 gingen ze aan het stuur van de Porsche van PK Carsport met de zege lopen.

Ook tijdens de Superprix op Circuit Zolder werd een podiumplaats behaald, maar de Zolder 24 Hours werd niet het verhoopte succes. Aan de vooravond van de op één na laatste meeting van het seizoen resulteert dat in een derde plaats in de tussenstand van Klasse 1 van de Belcar. De Porsche van PK Carsport telt 39 punten achterstand op de leider in de tussenstand, de 991 van Belgium Racing. Met nog 52 punten te verdelen tijdens het Racing Festival en het American Festival, de seizoensafsluiter in Zolder, is er dus nog een kans op de titel.

“Indien mogelijk gaan we daar nog een gooi naar doen”, stelt Bert Longin. “Maar we hebben het uiteraard niet langer in eigen handen. In Spa gaan we alvast proberen om de overwinning van eerder dit jaar te herhalen, om daar maximaal te scoren. PK Carsport kan een goed resultaat in ieder geval goed gebruiken.”

Ook Tom Boonen kijkt heel erg uit naar de race in Francorchamps. “Ik amuseer me enorm aan het stuur van de Porsche”, glimlacht de Balenaar. “Sinds het begin van het seizoen heb ik al heel wat bijgeleerd, en ik denk dat ik de bolide nu zo goed als onder de knie heb. Het is een prachtige racebolide, en als ik bovendien met zo een wagen aan de slag kan op het circuit van Francorchamps, dan ben ik al helemaal in de wolken. Of we die zege van juni kunnen herhalen? We gaan er in ieder geval alles aan doen. Ik besef dat we toen ook wat geluk aan onze zijde hadden, maar we moeten sowieso in aanmerking kunnen komen voor een plaats bij de voorhoede.”

De kwalificaties voor het Belcar Endurance Championship worden zaterdag om 12u50 afgewerkt, de drie uur durende race begint op zondag om 14u55. Gratis tickets voor het Racing Festival zijn te downloaden op de website van het circuit.

Artikel >>

Andere items

Dubbel podium voor Stienes Longin in seizoensopener Stienes Longin gaat voluit voor de titel Teampresentatie 2019 FordStore Feyaerts en Stienes Longin gaan voor de titel ! Prettige feestdagen! Longin en BV's halen 2.485 euro op voor Rode Neuzen Dag! FordStore Feyaerts wint eerste editie van Ford Dealer – Team Championship Race met BV’s voor Rode Neuzen Dag Longin, Battryn & Huygens sluiten seizoen af op het podium! Prachtige seizoensafsluiter voor PK Carsport PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen Longin, Battryn & Huygens willen dansen in de regen. L. Lasserre “If I see an opportunity to win the title, I will take it” Longin, Battryn en Huygens vochten als leeuwen. Prachtig podium voor Boonen en Longin! Het uur van de waarheid voor Longin, Battryn en Huygens. Belcar Endurance Championship 2019: nieuwe klasse en naar Assen PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen Dubbele winst en leiderschap voor Stienes Longin Website van Bert en Stienes Longin steekt in een nieuw kleedje Zilver in de klasse voor Longin, Battryn, Huygens en Jilesen. PK Carsport brengt beide wagens ‘thuis’ PG Motorsport start sterk met top 3 in Superpole voor Belcar 3 Longin, Battryn, Huygens en Jilesen mikken op klassenwinst. Stienes Longin start dit weekend aan zijn Nascar jaar in Valencia Belcar Endurance Championship – Zolder - We komen sterker terug Belcar 2018 : Boonen, Kumpen en Longin klaar voor seizoensstart PK Carsport start met hoge ambities Boonen, Kumpen en Longin gaan voor nationale titel!


Privacy
Disclaimer
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x