Belcar Endurance Championship – Zolder - We komen sterker terug

09 april 2018

Het openingsweekend van het Belcar Endurance Championship 2018 zou altijd het moeilijkste weekend van het seizoen worden voor de Porsche van PK Carsport. Maar een motorpanne bezorgde Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin een grote ontgoocheling. “We komen terug, sterker dan voorheen”, klinkt het evenwel.

De ontgoocheling was groot, na afloop van de eerste Belcar-race op Circuit Zolder. De Porsche #24 moest na een uur wedstrijd definitief worden geparkeerd. De motor had het begeven. “Andere Porsche-rijders kwamen me al melden dat ze zoiets nog maar zelden hadden meegemaakt”, stelt Anthony Kumpen. “Deze auto is normaal gezien een voorbeeld van betrouwbaarheid. Het is ook niet zo dat we iets verkeerd zouden hebben gedaan. Motor en versnellingsbak worden verzegeld door Porsche, we mogen er zelfs niet aankomen. Maar goed, dat is racen zeker?”

Dat de krachtbron niet optimaal functioneerde is allicht ook een oorzaak van de wat tegenvallende rondetijden eerder tijdens het weekend. “Goed, we moeten ook toegeven dat we de wagen nog niet helemaal onder de knie hebben”, stelt Bert Longin eerlijk. “De afstellingen waren niet altijd ideaal, zo liep de bandenslijtage tijdens de race veel te hoog op. Na vier, vijf ronden had ik al last van overstuur, de rubbers achteraan bleken hun beste tijd al te hebben gehad.”

Maar het einde van de race niet halen, dat kwam bij PK Carsport hard aan. “Betekent dat nu dat we in een hoekje gaan zitten huilen? Neen, toch”, stelt Longin onomwonden. “PK Carsport is nog altijd sterk genoeg om de rug te rechten en dit probleem aan te pakken.”

“We hebben voor de volgende race in Spa (2-3 juni, red.) al een testsessie gepland”, vult Kumpen aan. “Daar was voor de start van het seizoen te weinig tijd voor, vandaar ook dat we nog wat ervaring met deze Porsche missen. Op die testdag half mei zullen we een strak programma afwerken, wat Tom, Bert en mezelf de kans moet geven de wagen helemaal onder de knie te krijgen. Want we komen terug, dat geef ik je op een briefje.”

Andere items

Dubbel podium voor Stienes Longin in seizoensopener Stienes Longin gaat voluit voor de titel Teampresentatie 2019 FordStore Feyaerts en Stienes Longin gaan voor de titel ! Prettige feestdagen! Longin en BV's halen 2.485 euro op voor Rode Neuzen Dag! FordStore Feyaerts wint eerste editie van Ford Dealer – Team Championship Race met BV’s voor Rode Neuzen Dag Longin, Battryn & Huygens sluiten seizoen af op het podium! Prachtige seizoensafsluiter voor PK Carsport PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen Longin, Battryn & Huygens willen dansen in de regen. L. Lasserre “If I see an opportunity to win the title, I will take it” Longin, Battryn en Huygens vochten als leeuwen. Prachtig podium voor Boonen en Longin! Belcar Endurance Championship. Maximaal scoren! Het uur van de waarheid voor Longin, Battryn en Huygens. Belcar Endurance Championship 2019: nieuwe klasse en naar Assen PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen Dubbele winst en leiderschap voor Stienes Longin Website van Bert en Stienes Longin steekt in een nieuw kleedje Zilver in de klasse voor Longin, Battryn, Huygens en Jilesen. PK Carsport brengt beide wagens ‘thuis’ PG Motorsport start sterk met top 3 in Superpole voor Belcar 3 Longin, Battryn, Huygens en Jilesen mikken op klassenwinst. Stienes Longin start dit weekend aan zijn Nascar jaar in Valencia Belcar 2018 : Boonen, Kumpen en Longin klaar voor seizoensstart PK Carsport start met hoge ambities Boonen, Kumpen en Longin gaan voor nationale titel!


Privacy
Disclaimer
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x