Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen

14 september 2018

NASCAR Whelen Euro Series – 5. Hockenheim

Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen

Geen Anthony Kumpen aan de start van de halve finales van de NASCAR Whelen Euro Series 2018, op het circuit van Hockenheim. De Hasselaar ondervindt nog te veel last van zijn in Tours opgelopen blessures en wordt vervangen door kompaan Bert Longin.

De Hockenheimring is dit jaar het decor van de halve finales van NASCAR Whelen Euro Series. Anthony Kumpen, vierde in de tussenstand van Elite 1, zal echter niet kunnen strijden om de dubbele punten die dit weekend te verdienen zijn. De dubbele NASCAR Whelen Euro Series-kampioen is nog niet helemaal hersteld van de blessures die hij opliep tijdens de vorige meeting in Tours, begin juli.

“De ligamenten van mijn rechterduim zijn gescheurd, waardoor er een vochtophoping is ontstaan”, aldus Kumpen. “Verder heb ik af en toe ook last van evenwichtsstoornissen. Kortom, deze meeting komt te vroeg. Mijn gezondheid komt op de eerste plaats, en op deze manier verhoog ik de kansen om er bij de seizoensfinale in Zolder helemaal voor honderd procent te staan.”

Kumpen stelde goede vriend Bert Longin voor om zijn plaats in te nemen, een verzoek waar de Leuvenaar graag op in ging. “Eerst en vooral: het is ontzettend spijtig dat Anthony er hier niet kan bij zijn”, aldus Longin. “Hij is toch één van de blikvangers van dit kampioenschap, en speelt een belangrijke rol in het op de kaart zetten van de NASCAR Whelen Euro Series. Het is dan ook een hele eer om zijn plaats te mogen innemen. Aan de andere kant… het wordt niet makkelijk. Afgezien van die bandentest in Brands Hatch eerder dit jaar heb ik niet meer in dit kampioenschap geracet sinds eind 2016. Het wordt dus wat wennen.”

Bert Longin was eerder al in Belcar en ook NASCAR tegelijk met zoon Stienes actief, maar nu rijden voor het eerst voor hetzelfde team, maar met een andere – doch identieke – wagen. “Eerlijk? Daar mag ik eigenlijk geen rekening mee houden”, stelt Longin senior nog. "We moeten gewoon elk ons best doen, en elk een zo goed mogelijk resultaat behalen.”

Voor Stienes Longin begon het weekend alvast goed, met de snelste tijd in de eerste vrije training. “Ja, ik voel me goed aan het stuur van de auto”, aldus Longin. "Het team heeft bij de heropbouw van de auto schitterend werk geleverd en qua afstellingen hebben we de set-up van vorig jaar wat verfijnd. Dit is een omloop waar je af en toe wel eens wat risico’s kan nemen, zonder dat je gevaar loopt dat je race er meteen op zit. Hier is misschien wel wat mogelijk.”

Ook in Elite 2 vindt er voor dit weekend een rijderswissel plaats, maar gelukkig wel voor heuglijker redenen dan in Elite 1. Guillaume Dumarey staat op het punt vader te worden en laat zijn zitje in de #24 bolide aan Pol Van Pollaert, één van de rijders waarmee Dumarey in 2016 tweede werd in de 25 Uur VW Fun Cup. De #11 Chevrolet wordt zoals steeds bestuurd door Felipe Rabello.

Artikel >>

Andere items

Dubbel podium voor Stienes Longin in seizoensopener Stienes Longin gaat voluit voor de titel Teampresentatie 2019 FordStore Feyaerts en Stienes Longin gaan voor de titel ! Prettige feestdagen! Longin en BV's halen 2.485 euro op voor Rode Neuzen Dag! FordStore Feyaerts wint eerste editie van Ford Dealer – Team Championship Race met BV’s voor Rode Neuzen Dag Longin, Battryn & Huygens sluiten seizoen af op het podium! Prachtige seizoensafsluiter voor PK Carsport PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen Longin, Battryn & Huygens willen dansen in de regen. L. Lasserre “If I see an opportunity to win the title, I will take it” Longin, Battryn en Huygens vochten als leeuwen. Prachtig podium voor Boonen en Longin! Belcar Endurance Championship. Maximaal scoren! Het uur van de waarheid voor Longin, Battryn en Huygens. Belcar Endurance Championship 2019: nieuwe klasse en naar Assen PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale Dubbele winst en leiderschap voor Stienes Longin Website van Bert en Stienes Longin steekt in een nieuw kleedje Zilver in de klasse voor Longin, Battryn, Huygens en Jilesen. PK Carsport brengt beide wagens ‘thuis’ PG Motorsport start sterk met top 3 in Superpole voor Belcar 3 Longin, Battryn, Huygens en Jilesen mikken op klassenwinst. Stienes Longin start dit weekend aan zijn Nascar jaar in Valencia Belcar Endurance Championship – Zolder - We komen sterker terug Belcar 2018 : Boonen, Kumpen en Longin klaar voor seizoensstart PK Carsport start met hoge ambities Boonen, Kumpen en Longin gaan voor nationale titel!


Privacy
Disclaimer
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x