Longin, Battryn en Huygens vochten als leeuwen.

01 oktober 2018

Belgian Endurance Championship BELCAR
Racing Festival Spa

Longin, Battryn en Huygens vochten als leeuwen.

De PG Motorsport Porsche Cayman GT4 van Stienes Longin, Marnik Battryn en Johan Huygens heeft in de wedstrijd voor het Belcar Endurance Championship tijdens het Racing Festival Spa een derde plaats behaald in de klasse Belcar 3. Ondanks een geolied team en de vechtlust van de rijders was dat het hoogst haalbare op een omloop waar andere en meer krachtige GT4-bolides de bovenhand hadden.

“Uiteindelijk moeten we tevreden zijn met de geleverde prestaties”, verklaart Stienes Longin. “We begonnen alvast goed aan het weekend en behaalden tegen alle verwachtingen in de pole positie in onze klasse. Maar tijdens de wedstrijd kwam de pure kracht van de Mercedes GT4´s pas echt tot uiting en moesten we het onderspit delven. Met dezelfde strategie die wij hadden gingen zij gewoonweg harder op deze omloop van Spa-Francorchamps. Het is al een wonder dat we tot in de laatste ronde de tweede plaats konden vasthouden. Toen ging echter de tweede wagen van het SRT-team mij voorbij net voor de Dubbele Linkse en moesten we genoegen nemen met de derde plaats in Belcar 3.”

Ook Marnik Battryn toont zich niet ontevreden na de race. “We kunnen gerust stellen dat zowel de rijders alsook het team van PG Motorsport het onderste uit de kan gehaald hebben. We hebben gevochten als leeuwen. Onze pitstopstrategie was perfect en de uitvoering van de verplichte pitstops verliep feilloos”, aldus Battryn. “Ik ben dan ook tevreden met deze plaats op het derde trapje van het podium, want we werden geklopt door wagens die gewoonweg meer power hadden en sterker waren op dit circuit. Trouwens: er is voor de titel nog niks beslist in onze klasse, dus kijken we vol goede hoop uit naar de slotrace in Zolder.”

“Stienes en Marnik hebben het bij het rechte eind”, vult Johan Huygens aan. “Het team deed wat het kon, de rijders deden dat ook. Maar tegen die Mercedes GT4 wagens waren we niet opgewassen tijdens de race. Winnen was uitgesloten en de race duurde voor ons net 1 ronde te lang, zoniet hadden we de tweede plaats nog binnengehaald. Onze pitstops – waarop we speciaal geoefend hadden – verliepen zeer snel, maar tijdens een stop bij een Safety Car interventie haalden we daar helaas geen voordeel uit. De crew van PG Motorsport deed ook nu weer een fantastische job en ik onderstreep ook graag de zeer goede sfeer binnen dit team. We hadden ook wel gehoopt op regen en enkel bij onze regendans is het fout gelopen. Ik denk dat we op dat punt wel wat moeten werken aan de choreografie”, besluit een goedgemutste Huygens.

>> Artikel

Andere items

Dubbel podium voor Stienes Longin in seizoensopener Stienes Longin gaat voluit voor de titel Teampresentatie 2019 FordStore Feyaerts en Stienes Longin gaan voor de titel ! Prettige feestdagen! Longin en BV's halen 2.485 euro op voor Rode Neuzen Dag! FordStore Feyaerts wint eerste editie van Ford Dealer – Team Championship Race met BV’s voor Rode Neuzen Dag Longin, Battryn & Huygens sluiten seizoen af op het podium! Prachtige seizoensafsluiter voor PK Carsport PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen Longin, Battryn & Huygens willen dansen in de regen. L. Lasserre “If I see an opportunity to win the title, I will take it” Prachtig podium voor Boonen en Longin! Belcar Endurance Championship. Maximaal scoren! Het uur van de waarheid voor Longin, Battryn en Huygens. Belcar Endurance Championship 2019: nieuwe klasse en naar Assen PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen Dubbele winst en leiderschap voor Stienes Longin Website van Bert en Stienes Longin steekt in een nieuw kleedje Zilver in de klasse voor Longin, Battryn, Huygens en Jilesen. PK Carsport brengt beide wagens ‘thuis’ PG Motorsport start sterk met top 3 in Superpole voor Belcar 3 Longin, Battryn, Huygens en Jilesen mikken op klassenwinst. Stienes Longin start dit weekend aan zijn Nascar jaar in Valencia Belcar Endurance Championship – Zolder - We komen sterker terug Belcar 2018 : Boonen, Kumpen en Longin klaar voor seizoensstart PK Carsport start met hoge ambities Boonen, Kumpen en Longin gaan voor nationale titel!


Privacy
Disclaimer
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x