Longin, Battryn, Huygens en Jilesen mikken op klassenwinst.

04 augustus 2018

Belgian Endurance Championship BELCAR
24 Hours of Zolder

Longin, Battryn, Huygens en Jilesen mikken op klassenwinst.

Met de 24 Hours of Zolder wordt volgend weekend het hoogtepunt voor het Belgian Endurance Championship Belcar 2018 afgewerkt. De race op de omloop van Terlaemen staat bekend als een loodzware etmaalwedstrijd, een slijtageslag voor zowel de rijders als hun wagens. Het bochtige circuit en de diverse zware remzones zullen bij de aangekondigde hoge temperaturen ervoor zorgen dat de wedstrijd zelfs nog zwaarder wordt. Stienes Longin, Marnik Battryn, Johan Huygens en Tijn Jilesen hebben zich dan ook fysiek optimaal voorbereid en hebben slechts 1 doel voor ogen: winst in de klasse Belcar 3.

Iedereen die aan de start verschijnt zeg uiteraard dat de eerste doelstelling is om 24 uren later ook over de finishlijn te rijden. Zelfs dat is in feite al een soort overwinning. “Dat klopt ook wel, maar bij deze 24 Hours of Zolder is het onze ambitie om de overwinning te behalen in de klasse”, zegt een strijdlustige Stienes Longin. “We hebben een sterk rijderskwartet, PG Motorsport heeft de ervaring en bewees dat vorig jaar al. OK, de concurrentie in deze klasse Belcar 3 is groot en natuurlijk moet je in een dergelijke wedstrijd het geluk wat aan je kant hebben. Maar geluk dwing je soms zelf af… Voor mij persoonlijk is het ook zo dat ik mijn Pa meerdere keren de 24 Hours of Zolder zag winnen en dat is dus iets dat ik zelf ook wel eens willen meemaken.”

“We hebben alvast alles goed voorbereid”, treedt teambaas Paul Geeris bij. “We weten ook wat ons te wachten staat en hebben vorig jaar bewezen dat we kunnen winnen in de klasse Belcar 3. De concurrentie is dit jaar wel sterker, maar met deze vier rijders hebben wij maar 1 doel en dat is de winst van vorig jaar herhalen. Op pure snelheid zullen we het dan ook heel zwaar krijgen met de Porsche Cayman GT4, maar met de rijders die de wagen besturen kunnen we spreken over een soort constante factor. Dat, gekoppeld aan de ervaring van onze technische crew, moet ons in staat stellen om voor winst in de klasse te gaan.”

Tijn Jilesen, Marnik Battryn en Johan Huygens delen de mening van hun teamgenoot en hun teambaas. “We moeten vooral op basis van ervaring en stabiliteit van wagen en team voor winst gaan”, voegt Johan Huygens daar nog aan toe. “Bovendien beschikken we over rijders die ook in andere disciplines aantreden en er mooie resultaten boeken, wat bewijst dat het aanpassingsvermogen aan diverse omstandigheden van elk van ons er wel degelijk is. En ook dat kan een zeer belangrijke rol gaan spelen in de 24 Hours of Zolder.”

Voor de etmaalrace in Zolder worden de kwalificaties afgewerkt op donderdag 9 augustus, vanaf 15u15. De wedstrijd zelf gaat op zaterdag 11 augustus van start om 16u30 en wordt vanzelfsprekend 24 uren later afgevlagd. 

Artikel >>

Andere items

Dubbel podium voor Stienes Longin in seizoensopener Stienes Longin gaat voluit voor de titel Teampresentatie 2019 FordStore Feyaerts en Stienes Longin gaan voor de titel ! Prettige feestdagen! Longin en BV's halen 2.485 euro op voor Rode Neuzen Dag! FordStore Feyaerts wint eerste editie van Ford Dealer – Team Championship Race met BV’s voor Rode Neuzen Dag Longin, Battryn & Huygens sluiten seizoen af op het podium! Prachtige seizoensafsluiter voor PK Carsport PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen Longin, Battryn & Huygens willen dansen in de regen. L. Lasserre “If I see an opportunity to win the title, I will take it” Longin, Battryn en Huygens vochten als leeuwen. Prachtig podium voor Boonen en Longin! Belcar Endurance Championship. Maximaal scoren! Het uur van de waarheid voor Longin, Battryn en Huygens. Belcar Endurance Championship 2019: nieuwe klasse en naar Assen PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen Dubbele winst en leiderschap voor Stienes Longin Website van Bert en Stienes Longin steekt in een nieuw kleedje Zilver in de klasse voor Longin, Battryn, Huygens en Jilesen. PK Carsport brengt beide wagens ‘thuis’ PG Motorsport start sterk met top 3 in Superpole voor Belcar 3 Stienes Longin start dit weekend aan zijn Nascar jaar in Valencia Belcar Endurance Championship – Zolder - We komen sterker terug Belcar 2018 : Boonen, Kumpen en Longin klaar voor seizoensstart PK Carsport start met hoge ambities Boonen, Kumpen en Longin gaan voor nationale titel!


Privacy
Disclaimer
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x