Longin, Battryn & Huygens willen dansen in de regen.

17 oktober 2018

Belgian Endurance Championship BELCAR
NWES Meeting – Circuit Zolder

Longin, Battryn & Huygens willen dansen in de regen.


Stienes Longin, Marnik Battryn en Johan Huygens werken komend weekend met de Porsche Cayman GT4 van PG Motorsport de laatste wedstrijd voor het Belcar Endurance Championship 2018 af. De titelstrijd in de klasse Belcar 3 is nog niet beslist, maar de rijders beseffen wel degelijk dat er een half mirakel nodig is om die strijd in hun voordeel te laten kantelen.

“Er is voor de titel nog niks beslist in onze klasse, dus kijken we vol goede hoop uit naar de slotrace in Zolder”, opent Marnik Battryn. “Dat het niet makkelijk zal worden, dat weten we. Maar iedere wedstrijd moet gereden worden en indien het regent zou dat wel eens een voordeel kunnen betekenen voor ons. En ook als de regen uitblijft zullen zowel wij als piloten als het PG Motorsport team alles op alles zetten, maar dan zijn onze kansen uiteraard kleiner. We blijven er alvast in geloven.”

Johan Huygens voelt zich alvast in zijn nopjes met zijn teammakkers en bij de mannen van PG Motorsport. “Ik kijk er naar uit om nog een laatste race van het seizoen te doen met deze leuke bende. Mijn respect voor de mensen rond PG Motorsport, Stienes en Marnik is groot. De sfeer in onze groep alleen al is genieten”, aldus Huygens. Voor aanvang van deze laatste Belcar race van 2018 bekijkt hij de zaken heel nuchter. “Wat betreft de race zelf kunnen we op Zolder alleen meespelen indien de weergoden ons goed gezind zijn door ons rijkelijk te besproeien met… Spa blauw. In het andere geval, laten we eerlijk zijn, kunnen we met deze BOP en op pure snelheid gewoon geen vuist maken in Zolder.” “De laatste wedstrijd van het seizoen in Zolder geeft toch altijd wat extra spanning. Als we naar het kampioenschap kijken zien we dat het moeilijk is om de titel op pure snelheid binnen te halen. Voor mij mag het natuurlijk regen tijdens de wedstrijd want onze wagen gedraagt zich prima in dit soort condities. We gaan alles op alles zetten om zo hoog mogelijk te scoren en zien dan wel wat dat oplevert in het eindklassement”, vertelt Stienes Longin over zijn ´Belcar-gedeelte´ van komend weekend. Want Longin junior staat natuurlijk ook nog aan de start van de finales van de NASCAR Whelen Euro Series op diezelfde omloop van Terlaemen. “En in principe moest ik ook in Assen aantreden bin de Ford Fiesta Sprint Cup, maar het pendelen is een onbegonnen zaak. Daarom zal Tom Feyaerts in Assen de Ford Fiesta #24 besturen. Ik volg het dus van op afstand, maar duim natuurlijk voor Tom en het team in Assen!”

>> Artikel

Meer items

Dubbel podium voor Stienes Longin in seizoensopener Stienes Longin gaat voluit voor de titel Teampresentatie 2019 FordStore Feyaerts en Stienes Longin gaan voor de titel ! Prettige feestdagen! Longin en BV's halen 2.485 euro op voor Rode Neuzen Dag! FordStore Feyaerts wint eerste editie van Ford Dealer – Team Championship Race met BV’s voor Rode Neuzen Dag Longin, Battryn & Huygens sluiten seizoen af op het podium! Prachtige seizoensafsluiter voor PK Carsport PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen L. Lasserre “If I see an opportunity to win the title, I will take it” Longin, Battryn en Huygens vochten als leeuwen. Prachtig podium voor Boonen en Longin! Belcar Endurance Championship. Maximaal scoren! Het uur van de waarheid voor Longin, Battryn en Huygens. Belcar Endurance Championship 2019: nieuwe klasse en naar Assen PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen Dubbele winst en leiderschap voor Stienes Longin Website van Bert en Stienes Longin steekt in een nieuw kleedje Zilver in de klasse voor Longin, Battryn, Huygens en Jilesen. PK Carsport brengt beide wagens ‘thuis’ PG Motorsport start sterk met top 3 in Superpole voor Belcar 3 Longin, Battryn, Huygens en Jilesen mikken op klassenwinst. Stienes Longin start dit weekend aan zijn Nascar jaar in Valencia Belcar Endurance Championship – Zolder - We komen sterker terug Belcar 2018 : Boonen, Kumpen en Longin klaar voor seizoensstart PK Carsport start met hoge ambities Boonen, Kumpen en Longin gaan voor nationale titel!


Privacy
Disclaimer
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x