PG Motorsport start sterk met top 3 in Superpole voor Belcar 3

12 augustus 2018

Belgian Endurance Championship BELCAR
24 Hours of Zolder

PG Motorsport start sterk met top 3 in Superpole voor Belcar 3 

De 41ste editie van de 24 Hours of Zolder is goed begonnen voor PG Motorsport. Met de Porsche Cayman GT4 reed Stienes Longin naar een onverhoopt sterke derde plaats in de klasse Belcar 3 tijdens de Superpole sessie. Zowel het team van Paul Geeris, de bolide als de rijders Stienes Longin, Marnik Battryn, Johan Huygens en Tijn Jilesen bewezen dat ze klaar zijn voor de slijtagestrijd over 24 uren op de omloop van Terlaemen.

Dat de Porsche Cayman GT4 qua snelheid ietsjes moet onderdoen voor de nieuwste generatie GT4-boides is algemeen gekend. Net daarom gingen alle kenners er van uit dat de PG Motorsport bolide dan ook een zesde of zevende tijd zou realiseren tijdens de kwalificaties en de Superpole in de klasse Belcar 3. Maar de zwoele temperaturen hadden plaats geruimd voor wat regenval en bij de start van de Superpole lag de baan er op sommige plaatsen nog verraderlijk bij. Omstandigheden waarbij Stienes Longin zich op z´n best voelt en dat liet hij gisteren nogmaals blijken door diverse snellere bolides achter zich te houden. “Natuurlijk ben ik zeer tevreden met deze derde startplaats in onze klasse”, aldus een glunderende Stienes Longin. “Het had zelfs nog een plaatsje beter gekund, maar helaas werd ik wat gehinderd door een andere rijder die op de baan was tijdens mijn snel rondje. Ongetwijfeld was dat geen kwaad opzet, maar zelfs met amper twee of drie wagens op de baan blijft het steeds uitkijken voor iedereen. Die derde plaats was eigenlijk ook de bevestiging dat we er klaar voor zijn. Elk van de rijders is gemotiveerd, de wagen verkeert in optima forma en het team van PG Motorsport is zoals steeds bij de pinken. We kijken alvast uit naar de start van de race”, besluit Longin junior van op de massagetafel.

Die race gaat van start op zaterdag 11 augustus om 16u30 en wordt voorafgegaan door een gridwalk. Nog eerder op de dag zijn er diverse support races, met o.a. de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium waarin we eveneens Stienes Longin in actie zien met wedstrijden om 11u50 en 14u45.

Artikel >>

Andere items

Dubbel podium voor Stienes Longin in seizoensopener Stienes Longin gaat voluit voor de titel Teampresentatie 2019 FordStore Feyaerts en Stienes Longin gaan voor de titel ! Prettige feestdagen! Longin en BV's halen 2.485 euro op voor Rode Neuzen Dag! FordStore Feyaerts wint eerste editie van Ford Dealer – Team Championship Race met BV’s voor Rode Neuzen Dag Longin, Battryn & Huygens sluiten seizoen af op het podium! Prachtige seizoensafsluiter voor PK Carsport PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen Longin, Battryn & Huygens willen dansen in de regen. L. Lasserre “If I see an opportunity to win the title, I will take it” Longin, Battryn en Huygens vochten als leeuwen. Prachtig podium voor Boonen en Longin! Belcar Endurance Championship. Maximaal scoren! Het uur van de waarheid voor Longin, Battryn en Huygens. Belcar Endurance Championship 2019: nieuwe klasse en naar Assen PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen Dubbele winst en leiderschap voor Stienes Longin Website van Bert en Stienes Longin steekt in een nieuw kleedje Zilver in de klasse voor Longin, Battryn, Huygens en Jilesen. PK Carsport brengt beide wagens ‘thuis’ Longin, Battryn, Huygens en Jilesen mikken op klassenwinst. Stienes Longin start dit weekend aan zijn Nascar jaar in Valencia Belcar Endurance Championship – Zolder - We komen sterker terug Belcar 2018 : Boonen, Kumpen en Longin klaar voor seizoensstart PK Carsport start met hoge ambities Boonen, Kumpen en Longin gaan voor nationale titel!


Privacy
Disclaimer
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x