PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale

17 september 2018

NASCAR Whelen Euro Series – 5. Hockenheim

PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale

De halve finales van de NASCAR Whelen Euro Series 2018, op het circuit van Hockenheim, werden geen succes voor de PK Carsport-troepen. Mechanische pech maakten van de generale repetitie voor de seizoensfinale in Zolder een moeilijke opdracht, maar zoals het spreekwoord zegt: “Een slechte generale repetitie zorgt voor een steengoede opvoering.”

Het weekend op de Hockenheimring begon al niet onder het beste gesternte. Anthony Kumpen was nog steeds geblesseerd en moest door Bert Longin worden vervangen. De Leuvenaar kwam echter niet veel aan rijden toe. “De wagen van Anthony moest na de zware crash van Tours helemaal opnieuw opgebouwd worden”, stelt Longin. “Een geplande test viel in het water, waardoor de #24 pas in Hockenheim voor het eerst in actie kwam. Onvermijdelijk steken dan wat kinderziektes de kop op. Om de seizoensafsluiter in Zolder niet in gevaar te brengen hielden we het na haperingen voor bekeken, om de wagen zo tiptop naar onze thuisrace te kunnen brengen.”

Eén en ander betekende dat Pol Van Pollaert, op de #24 in Elite 2 de vervanger van aanstaande vader Guillaume Dumarey, helaas niet in actie is kunnen komen.

Ook voor Stienes Longin, actief op de Chevrolet #11, werd het geen makkelijk weekend. “De kwalificaties liepen naar behoren, maar in de eerste race staken elektrische problemen de kop", vertelt de Leuvenaar. "Zo moest ik voortijdig naar de kant, maar dat betekende ook dat ik voor Race 2 een slechte startpositie had. Toch kon ik daar nog van een vijftiende naar een achtste plaats oprukken.”

“We hebben in de loop van het weekend wel heel wat over de set-up van de auto geleerd”, aldus Longin jr. die in Hockenheim ook met een heropgebouwde bolide op weg ging. “Dat zal ons helpen in de voorbereiding op de seizoensfinale in Zolder. Niet dat we daar ons hele seizoen zullen goedmaken, maar een prachtresultaat in onze thuisrace – en dat zit er zeker in – zal ons toch het seizoen met een goed gevoel laten afsluiten.”

Braziliaan Felipe Rabello zorgde in Hockenheim uiteindelijk nog voor de beste resultaten voor het PK Carsport-kamp. Met de #11 reed hij in Elite 2 naar een zesde en een vierde plaats. Nu wordt al vooruitgeblikt naar het afsluitende weekend in Zolder, op 20 en 21 oktober. Daar is iedereen bij PK Carsport er op gebrand om nog eens te laten zien tot wat het team echt in staat is.

Artikel >>

Andere items

Dubbel podium voor Stienes Longin in seizoensopener Stienes Longin gaat voluit voor de titel Teampresentatie 2019 FordStore Feyaerts en Stienes Longin gaan voor de titel ! Prettige feestdagen! Longin en BV's halen 2.485 euro op voor Rode Neuzen Dag! FordStore Feyaerts wint eerste editie van Ford Dealer – Team Championship Race met BV’s voor Rode Neuzen Dag Longin, Battryn & Huygens sluiten seizoen af op het podium! Prachtige seizoensafsluiter voor PK Carsport PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen Longin, Battryn & Huygens willen dansen in de regen. L. Lasserre “If I see an opportunity to win the title, I will take it” Longin, Battryn en Huygens vochten als leeuwen. Prachtig podium voor Boonen en Longin! Belcar Endurance Championship. Maximaal scoren! Het uur van de waarheid voor Longin, Battryn en Huygens. Belcar Endurance Championship 2019: nieuwe klasse en naar Assen Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen Dubbele winst en leiderschap voor Stienes Longin Website van Bert en Stienes Longin steekt in een nieuw kleedje Zilver in de klasse voor Longin, Battryn, Huygens en Jilesen. PK Carsport brengt beide wagens ‘thuis’ PG Motorsport start sterk met top 3 in Superpole voor Belcar 3 Longin, Battryn, Huygens en Jilesen mikken op klassenwinst. Stienes Longin start dit weekend aan zijn Nascar jaar in Valencia Belcar Endurance Championship – Zolder - We komen sterker terug Belcar 2018 : Boonen, Kumpen en Longin klaar voor seizoensstart PK Carsport start met hoge ambities Boonen, Kumpen en Longin gaan voor nationale titel!


Privacy
Disclaimer
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x