Zilver in de klasse voor Longin, Battryn, Huygens en Jilesen.

13 augustus 2018

Belgian Endurance Championship BELCAR
24 Hours of Zolder

Zilver in de klasse voor Longin, Battryn, Huygens en Jilesen.


Met de 24 Hours of Zolder stond afgelopen weekend het hoogtepunt voor het Belgian Endurance Championship Belcar 2018 op het programma. Deze Zolderse etmaalrace was toe aan de 41ste uitgave en kon rekenen op een grote publieke belangstelling. Ook de supporters van Stienes Longin, Marnik Battryn, Johan Huygens en Tijn Jilesen tekende present en zagen hun favorieten naar de 8ste plaats rijden in het algemeen klassement, goed voor zilver in de klasse Belcar 3.“Meer zat er niet in, want zoals geweten is de Porsche Cayman GT4 niet de snelste van de GT4-bolides”, windt Tijn Jilesen er geen doekjes om. “Winnen kon enkel indien de directe concurrentie door de pechduivel gekweld zou worden en dat wensen we natuurlijk niemand toe. Wij moesten het hebben van onze regelmaat en die hebben we allen getoond. De wagen gaf ook de hele race geen krimp en deed het als een Zwitsers klokje. Perfect werk van de jongens van PG Motorsport want mede daardoor eindigen we zo hoog in het algemene klassement.”

“Dat is ook mijn mening”, zegt Johan Huygens. We zijn inderdaad het team van de regelmaat, een team zonder ego´s ook. Paul Geeris en zijn troepen hebben ons een zeer goede wagen ter beschikking gesteld en deden tijdens de wedstrijd zelf een prima job. Ik was onder de indruk van de efficiëntie waarmee er werkt gewerkt. Proficiat aan die jongens en meisjes!”

Ook Marnik Battryn heeft enkel lovende woorden. “Eigenlijk ben ik wel een beetje verrast dat we zo hoog eindigen. Belcar 3 is immers een zeer sterk bezette klasse en om daarin hoog te eindigen, en bovendien 8ste algemeen te worden, moet alles tot in de details kloppen. Dat was wel degelijk het geval en noch de rijders noch de PG crew maakten fouten. Ook onze goede rijbeurten bij donker hebben bijgedragen aan dit resultaat. Ik ben tevreden.”

“Mag ik dan een beetje ontgoocheld zijn met onze 2de plaats?”, vraagt Stienes Longin. Het is geen geheim dat ik net als mijn vader winst wil behalen in de 24 Hours of Zolder en stiekem had ik er een beetje op gehoopt. Maar laten we eerlijk zijn: die tweede plaats in Belcar 3 lijkt me dus het hoogst haalbare. De rijders maakten geen fouten, de PG Motorsport crew leverde prachtig werk en de wagen was echt wel in orde, want die reed tijdens de laatste ronde nog net zo vlot als tijdens de eerste. En eigenlijk is een achtste plaats algemeen met een Porsche Cayman GT4 gewoon een topresultaat”, besluit Stienes Longin. 

Artikel >>

Andere items

Dubbel podium voor Stienes Longin in seizoensopener Stienes Longin gaat voluit voor de titel Teampresentatie 2019 FordStore Feyaerts en Stienes Longin gaan voor de titel ! Prettige feestdagen! Longin en BV's halen 2.485 euro op voor Rode Neuzen Dag! FordStore Feyaerts wint eerste editie van Ford Dealer – Team Championship Race met BV’s voor Rode Neuzen Dag Longin, Battryn & Huygens sluiten seizoen af op het podium! Prachtige seizoensafsluiter voor PK Carsport PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen Longin, Battryn & Huygens willen dansen in de regen. L. Lasserre “If I see an opportunity to win the title, I will take it” Longin, Battryn en Huygens vochten als leeuwen. Prachtig podium voor Boonen en Longin! Belcar Endurance Championship. Maximaal scoren! Het uur van de waarheid voor Longin, Battryn en Huygens. Belcar Endurance Championship 2019: nieuwe klasse en naar Assen PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen Dubbele winst en leiderschap voor Stienes Longin Website van Bert en Stienes Longin steekt in een nieuw kleedje PK Carsport brengt beide wagens ‘thuis’ PG Motorsport start sterk met top 3 in Superpole voor Belcar 3 Longin, Battryn, Huygens en Jilesen mikken op klassenwinst. Stienes Longin start dit weekend aan zijn Nascar jaar in Valencia Belcar Endurance Championship – Zolder - We komen sterker terug Belcar 2018 : Boonen, Kumpen en Longin klaar voor seizoensstart PK Carsport start met hoge ambities Boonen, Kumpen en Longin gaan voor nationale titel!


Privacy
Disclaimer
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x