Boonen, Kumpen en Longin gaan voor nationale titel!

12 februari 2018

Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin willen dit jaar met hun Porsche 911 Cup voor de nationale Belcar-titel gaan. Een ambitieus project, dat met de steun van al even ambitieuze partners vandaag aan de wereld werd voorgesteld.

Het gaat opnieuw goed met de Belcar, en dat stemt ervaren rijders als Anthony Kumpen en Bert Longin blij. Zo blij zelfs dat ze samen met goede vriend Tom Boonen smaakmakers van de jaargang 2018 willen worden.

“Een Belcar-project als vanouds”, grijnst Longin als we hem het initiatief laten omschrijven. “Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad – niets is makkelijk in het Belgische autosportwereldje – maar mede dankzij de steun van Norkring zijn we er in geslaagd om ook andere partners te overtuigen. Het Belcar-kampioenschap zit opnieuw in de lift, ik krijg dezelfde positieve vibe als pakweg tien of vijftien jaar geleden. Het is dan ook de bedoeling dat we dit project een paar jaar doorzetten. En geef toe, op sportief vlak is het toch een mooie uitdaging om Tom Boonen aan een eerste nationale titel te helpen.”

Boonen hoort het graag zeggen, al komt er in 2018 – zijn eerste volledige autosportseizoen – meteen nogal wat prestatiedruk op zijn schouders te liggen. “Ik ben blij dat die druk er is”, stelt de wielerkampioen zonder omwegen. “Ik ben te competitief ingesteld om zomaar mee te rijden. Misschien heb ik vorig jaar de fout gemaakt me iets te bescheiden op te stellen. Die ‘we zien wel wat het oplevert’-houding, dat ligt me niet. Als ik aan iets begin, dan wil ik dat iedereen rond mij zich evenveel inzet als ik. En met Bert en Anthony zit dat wel snor. Ik denk dat ik op het punt ben gekomen om met een top-auto vooraan mee te strijden. Ik ben er klaar voor, ja.”

Hoge sportieve ambities voor de Norkring/TV Vlaanderen-Porschisten dus. Anthony Kumpen licht toe. “De titel bij de GT-wagens, dat is eigenlijk het minimum”, aldus de zegerecordhouder van de 24 Uur van Zolder. “Het puntensysteem in de Belcar is zo opgesteld dat we ook in aanmerking moeten kunnen komen voor de algemene Belcar-titel. Tijdens de kortere wedstrijden moeten we het overall misschien afleggen tegen de prototypes, maar tijdens de 24 uur van Zolder zullen zij met ons rekening moeten houden. Daarom kozen we ook voor een Porsche 911 Cup. Qua betrouwbaarheid een absolute topmachine, en zeker één van de betere opties voor het hele Belcar-kampioenschap.”

Boonen, Kumpen en Longin zullen voor de start van het seizoen nog enkele testritten afwerken, zodat ze op 7 en 8 april helemaal klaar staan voor de seizoensstart in Zolder.

Andere items

Dubbel podium voor Stienes Longin in seizoensopener Stienes Longin gaat voluit voor de titel Teampresentatie 2019 FordStore Feyaerts en Stienes Longin gaan voor de titel ! Prettige feestdagen! Longin en BV's halen 2.485 euro op voor Rode Neuzen Dag! FordStore Feyaerts wint eerste editie van Ford Dealer – Team Championship Race met BV’s voor Rode Neuzen Dag Longin, Battryn & Huygens sluiten seizoen af op het podium! Prachtige seizoensafsluiter voor PK Carsport PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen Longin, Battryn & Huygens willen dansen in de regen. L. Lasserre “If I see an opportunity to win the title, I will take it” Longin, Battryn en Huygens vochten als leeuwen. Prachtig podium voor Boonen en Longin! Belcar Endurance Championship. Maximaal scoren! Het uur van de waarheid voor Longin, Battryn en Huygens. Belcar Endurance Championship 2019: nieuwe klasse en naar Assen PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen Dubbele winst en leiderschap voor Stienes Longin Website van Bert en Stienes Longin steekt in een nieuw kleedje Zilver in de klasse voor Longin, Battryn, Huygens en Jilesen. PK Carsport brengt beide wagens ‘thuis’ PG Motorsport start sterk met top 3 in Superpole voor Belcar 3 Longin, Battryn, Huygens en Jilesen mikken op klassenwinst. Stienes Longin start dit weekend aan zijn Nascar jaar in Valencia Belcar Endurance Championship – Zolder - We komen sterker terug Belcar 2018 : Boonen, Kumpen en Longin klaar voor seizoensstart PK Carsport start met hoge ambities


Privacy
Disclaimer
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x