PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen

18 oktober 2018

Belcar Endurance Championship – 6. Zolder
NASCAR Whelen Euro Series – 6. Zolder  

PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen

Het Zolderse American Festival is volgend weekend het slotakkoord voor zowel de NASCAR Whelen Euro Series als het Belcar Endurance Championship. In beide kampioenschappen gaan de PK Carsport op zoek naar podiumplaatsen – of meer – kwestie van het seizoen in schoonheid af te sluiten. Er komt dit weekend ook een PK Carsport-nieuwkomer in actie: Koen Wauters vervangt de geblesseerde Anthony Kumpen in de Elite 1-races van de NASCAR.

Racen voor eigen publiek zorgt altijd voor extra motivatie. Zo ook bij Stienes Longin, aan de slag in Elite 1 van de NASCAR Whelen Euro Series. “Ik heb een seizoen van nogal wat pieken en dalen gehad”, geeft de Leuvenaar toe. “Maar hier in Zolder wil ik er helemaal staan. Voor de laatste koers van het seizoen moet ik gewoon op het podium staan, punt uit. We hebben hier genoeg ervaring, hebben ook de snelheid en als alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen moet ook de set-up perfect zijn.”

Stienes krijgt in Elite 1 een nieuwe teammaat bij PK Carsport: omdat Anthony Kumpen nog te veel last heeft van de gevolgen van de zware crash in Tours, wordt de Chevrolet #24 bestuurd door Koen Wauters, die altijd al eens achter het stuur van zo een NASCAR-bolide wou kruipen. “Dit was een uitstekende gelegenheid voor Koen om eens van de NASCAR te proeven”, aldus Kumpen. “Bovendien zal ik tijdens zijn races zijn spotter zijn, net zoals voor Guillaume. Dat bracht hem al geluk, want de laatste keer wist hij te winnen.”

Guillaume, dat is uiteraard Guillaume Dumarey, die in Elite 2 zijn comeback maakt. Dumarey miste de vorige meeting, maar had daar een goede reden voor: de geboorte van zijn dochter. “Maar nu ben ik helemaal klaar op opnieuw te racen”, aldus de Oost-Vlaming. “In het kampioenschap kan ik geen rol van betekenis meer spelen, dus die druk is helemaal weg. Het doel voor dit weekend is duidelijk: het hoogste podiumtrapje in Elite 2.” Ook Felipe Rabello, aan het stuur van de #11 Chevrolet, wil het seizoen in Elite 2 in schoonheid afsluiten en trachten een top-5 plaats in de eindstand te veroveren.

 

Belcar: Longin en Boonen vol ambitie

Ook in het Belcar Endurance Championship wordt dit weekend de laatste start van het seizoen gegeven, dit keer voor een race over twee uur. Voor PK Carsport Porschisten Bert Longin en Tom Boonen verandert dat weinig aan hun ambitie: “We willen onze klasse winnen”, klinkt het bij Longin. “De technisch aard van het circuit van Zolder zou het nadeel van onze Gen I Porsche tegenover de Gen II voor een groot stuk moeten kunnen verminderen.”

“Het wordt een leuk weekendje”, blikt Tom Boonen grijnzend vooruit. “Ook ik rij de NASCAR-races (voor Braxx Racing, red.), dus dat betekent dat ik vlak na mijn Elite 2-race al aan de Belcar moet beginnen. Ik denk dat ik toch een rondje of twee, drie ga nodig hebben om me opnieuw aan de Porsche aan te passen, maar in principe mag dat geen problemen opleveren.”

>> Artikel

Meer artikels

Dubbel podium voor Stienes Longin in seizoensopener Stienes Longin gaat voluit voor de titel Teampresentatie 2019 FordStore Feyaerts en Stienes Longin gaan voor de titel ! Prettige feestdagen! Longin en BV's halen 2.485 euro op voor Rode Neuzen Dag! FordStore Feyaerts wint eerste editie van Ford Dealer – Team Championship Race met BV’s voor Rode Neuzen Dag Longin, Battryn & Huygens sluiten seizoen af op het podium! Prachtige seizoensafsluiter voor PK Carsport Longin, Battryn & Huygens willen dansen in de regen. L. Lasserre “If I see an opportunity to win the title, I will take it” Longin, Battryn en Huygens vochten als leeuwen. Prachtig podium voor Boonen en Longin! Belcar Endurance Championship. Maximaal scoren! Het uur van de waarheid voor Longin, Battryn en Huygens. Belcar Endurance Championship 2019: nieuwe klasse en naar Assen PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen Dubbele winst en leiderschap voor Stienes Longin Website van Bert en Stienes Longin steekt in een nieuw kleedje Zilver in de klasse voor Longin, Battryn, Huygens en Jilesen. PK Carsport brengt beide wagens ‘thuis’ PG Motorsport start sterk met top 3 in Superpole voor Belcar 3 Longin, Battryn, Huygens en Jilesen mikken op klassenwinst. Stienes Longin start dit weekend aan zijn Nascar jaar in Valencia Belcar Endurance Championship – Zolder - We komen sterker terug Belcar 2018 : Boonen, Kumpen en Longin klaar voor seizoensstart PK Carsport start met hoge ambities Boonen, Kumpen en Longin gaan voor nationale titel!


Privacy
Disclaimer
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x